Hoe WhatsApp-stickers exporteren? Een complete gids

by Maarten Navis   Updated on 2021-12-04 / Update for  WhatsApp Tips

Een tijdje geleden, introduceerde WhatsApp stickers die door gebruikers worden gebruikt om te communiceren met andere mensen op deze app. Over het algemeen staan Stickers bekend als afbeeldingen die ontworpen zijn in vectorformaat om een breed scala aan emoties weer te geven. WhatsApp Stickers werken zoals emoji's en zijn te vinden onder het stickertabblad van WhatsApp. Naast het gebruik van de bestaande WhatsApp Stickers, kunnen gebruikers met deze app ook eigen stickerpakketten maken die ze kunnen gebruiken wanneer ze maar willen. In dit artikel leer je alles over het gebruik van WhatsApp Stickers.

whatsapp stickers

Vraag 1. Waar worden WhatsApp-stickers opgeslagen?

Als je WhatsApp-stickers op je apparaat wilt vinden, moet je /storage/emulated/0/WhatsApp/media/WhatsApp Stickers/ aanvinken. Vanaf deze locatie kun je een back-up maken van al je WhatsApp-stickers om ze later te exporteren of zelfs voor andere dingen naar keuze te gebruiken.

Vraag 2. Hoe maak je een back-up van WhatsApp-stickers op iPhone

Hoewel je misschien geniet van het gebruik van je favoriete WhatsApp-stickers, moet je er rekening mee houden dat er verschillende dingen met je apparaat kunnen gebeuren, waardoor je alle stickers kwijtraakt. Als u uw iPhone opnieuw wilt instellen, kunt u over het algemeen uw stickers kwijtraken. Trouwens, als je iPhone al vol is, kun je overwegen een back-up te maken van WhatsApp-stickers en andere mediabestanden, zodat je naar andere apparaten kunt exporteren om wat geheugen op de iPhone vrij te maken.

Methode 1. Eén klik om alle WhatsApp-stickers naar de computer te exporteren

Een van de beste manieren om een ​​back-up van je WhatsApp-stickers op de iPhone te maken, is door alles van je apparaat naar een computer te exporteren. Als je een Mac hebt, raden we je aan om te downloaden Tenorshare WhatsApp-overdracht en gebruik het als back-up van de stickers. Behalve dat je met deze tool WhatsApp-stickers naar Mac kunt exporteren, is deze tool ook goed voor het maken van back-ups van gegevens op iPhone- of Android-apparaten, het maken van back-ups van WhatsApp-chats en het herstellen van sociale apps op je iPhone.

Om iCareFone voor WhatsApp Overdracht te gebruiken, moet u het volgende doen:

 • Verbind uw mobiele apparaat met de computer en start vervolgens de app. Op de startinterface moet u "WhatsApp" kiezen. Ga vervolgens naar de linkermenubalk en tik op "Back-up".

  tik op back-up op icarefone whatsapp-overdracht
 • In dit stadium moet je een back-up maken van de stickers op je iPhone. Dit duurt een paar minuten, afhankelijk van het aantal en de grootte van de stickers waarvan je een back-up wilt maken. Wanneer het back-upproces is voltooid, moet u op "Back-up bekijken" tikken om naar de volgende stap te gaan.

  bekijk back-up op icarefone whatsapp-overdracht
 • Kijk eens in de linker menubalk op je scherm. U zou het logo moeten zien van alles dat kan worden geëxporteerd. Dit omvat normaal gesproken audio, berichten, foto's, contacten, video's, enz. Daarom moet u in deze situatie alle stickerpakketten selecteren die u naar uw Mac wilt exporteren. Nadat u alle stickerpakketten hebt geselecteerd die u wilt exporteren, moet u op "Exporteren naar computer" tikken.

  export back-up naar computer met icarefone whatsapp overdracht
 • In dit stadium moet je de plaats selecteren waar je de WhatsApp-stickers wilt opslaan. We raden u aan een nieuwe map op het bureaublad van uw Mac te maken, zodat u de WhatsApp-stickers snel en gemakkelijk kunt vinden. Nadat u een nieuwe map hebt gemaakt, selecteert u deze en tikt u op "Openen".

  open back-up op icarefone whatsapp-overdracht
 • Dit proces duurt enkele minuten. Daarom is het belangrijk dat u wacht tot u de melding "Export voltooid" op het scherm krijgt. Nu moet je op "OK" tikken en er wordt automatisch een map met de naam WhatsApp-bijlage gemaakt.

  export voltooid op icarefone whatsapp-overdracht
 • Dubbelklik daarna op de map "WhatsApp Bijlage". Vervolgens tik je op de map "Stickers" om alle stickers te zien die vanuit WhatsApp op je Mac zijn opgeslagen.

  tik op back-up op icarefone whatsapp-overdracht
 • Als je de stickers aan Bibliotheek op Mac wilt toevoegen, dubbelklik je erop om ze te bekijken en vervolgens toe te voegen.

Zodra je al deze stappen hebt doorlopen, heb je al je WhatsApp-stickers van je iPhone naar Mac geëxporteerd. Hiermee kunt u de bestanden ophalen wanneer u ze nodig hebt.

Methode 2. WhatsApp-stickers exporteren via WhatsApp Export Chat-functie

Een andere bekende optie voor het exporteren van WhatsApp-stickers is het gebruik van de WhatsApp-exportchatfunctie. U hoeft geen speciale tool te downloaden, omdat alles eenvoudig op uw telefoon kan worden gedaan. Deze optie heeft echter bepaalde nadelen.

Allereerst moet u elk mediabestand één voor één exporteren. Het duurt dus lang voordat het proces kan worden afgerond. U kunt ook niet meer dan 10.000 mediabestanden exporteren. Dus als u van plan bent stickers en andere soorten bestanden te exporteren, moet u mogelijk alleen de belangrijkste selecteren.

Als je deze nadelen van deze optie niet erg vindt, volg dan de onderstaande stappen om WhatsApp-stickers te exporteren via de WhatsApp-exportchatfunctie.

 • Stuur alle WhatsApp-stickers naar een van je chats. Open vervolgens de chat waarnaar je de stickers hebt gestuurd
 • Klik op je iPhone of iPad op de naam van de contactpersoon van de chat die je hebt geopend en scrol omlaag. Wanneer u "Chat exporteren" ziet, tikt u erop om het proces te starten.

 • De stickers worden automatisch geëxporteerd. Wanneer het proces is voltooid, selecteert u de app waarnaar u de gegevens wilt exporteren. Het wordt aanbevolen dat u e-mail kiest, omdat u de WhatsApp-stickers gemakkelijk kunt ophalen wanneer u ze nodig hebt. Google Drive is een andere optie. Alles wordt geëxporteerd in de vorm van een zip-bestand. U kunt er ook een .txt-bestand en -map aan toevoegen.

Vraag 3. Hoe maak je je eigen stickers?

Naast het gebruik van de standaard WhatsApp-stickers, kun je ook je stickers maken. Hiervoor zijn verschillende apps ontworpen. Je kunt dus naar de Apple App Store gaan om de beste apps te bekijken voor het maken van je eigen stickers.

In dit artikel beschrijven we hoe je de Sticker.ly-app kunt gebruiken om je stickers te maken.

 • Downloaden eerst Sticker. Start het daarna.
 • Kijk vervolgens naar het midden onderaan het scherm en klik op de knop "+". Voer de "pakketnaam en naam van de maker" in. Klik rechtsboven in het scherm op "Maken".

 • Klik vervolgens op "Sticker toevoegen" en selecteer de afbeelding die u in een sticker wilt veranderen uit uw bibliotheek.
 • Klik op "Auto-optie" en gebruik vervolgens de functies Aanpassen en Tekst om de afbeelding naar uw smaak te bewerken. Als u klaar bent, klikt u op "Opslaan".
 • Zodra de sticker is opgeslagen, klikt u op "Toevoegen aan WhatsApp". Dit duurt enkele seconden. Klik op "Opslaan" om het proces te voltooien.

Nu heb je aangepaste stickers gemaakt en deze aan WhatsApp toegevoegd. Gebruik ze wanneer je maar wilt.

De onderste regel

Als je de inhoud van dit artikel begrijpt, weet je nu wat je moet doen om WhatsApp-stickers te exporteren en zelfs je eigen stickers te maken. Dit is het moment om je chats op WhatsApp te verbeteren met de stickers.

  Updated on 2021-12-04 / Update for  WhatsApp Tips

(Click to rate this post)

(0 votes, average: 5.0 out of 5 )

Join the discussion and share your voice here