WhatsApp is tijdelijk niet beschikbaar? U kunt nu repareren

by Maarten Navis   Updated on 2021-11-16 / Update for  WhatsApp Tips

Als u dit bericht ontvangt, 'WhatsApp is tijdelijk niet beschikbaar', kunnen daar veel redenen voor zijn. U hebt bijvoorbeeld het apparaat niet met internet verbonden of uw applicatie werkt niet correct. U kunt dit handmatig oplossen of neem contact op met de klantenservice.Als u een snelle oplossing wilt, kunt u onze blog lezen, want hier hebben we vermeld hoe u dit probleem op iPhone en Android kunt oplossen.

Deel 1: Wat is de betekenis van WhatsApp is tijdelijk niet beschikbaar?

"Ik probeerde mijn nummer op WhatsApp te wijzigen, maar tijdens het proces werd deze fout weergegeven: "WhatsApp is tijdelijk niet beschikbaar, probeer het over 5 minuten opnieuw." Ik heb de app en mijn oude account verwijderd om het nummer te wijzigen, maar toch krijg ik na een paar minuten weer deze foutmelding Wat is de oplossing voor dit probleem?

whatsapp is tijdelijk niet beschikbaar

Het bovenstaande probleem kan te wijten zijn aan een zwakke netwerkverbinding, of je WhatsApp werkt niet goed. In sommige gevallen kan dit ook te wijten zijn aan cacheproblemen. Maak je echter geen zorgen, want we hebben verschillende manieren genoemd voor zowel iPhone als Android, dus je kunt dit probleem binnen een paar seconden oplossen.

Deel 2: [Voor Android] Hoe te repareren WhatsApp is tijdelijk niet beschikbaar?

Hier zijn vijf verschillende manieren waarop u kunt proberen het WhatsApp-probleem op te lossen. Laten we ze een voor een bespreken.

Manier 1. Wijzig de naam van uw netwerktoegangspunt

Is je WhatsApp tijdelijk niet bereikbaar? Dan is het veranderen van uw netwerktoegangspunt een goed idee. Volg de onderstaande stappen om dit proces te voltooien.

 • Ga naar Home en tik op Apps op je apparaat.
 • Selecteer nu vanuit de Instellingen de optie verbindingen.
 • Klik daarna op de optie "Mobiele netwerken" en klik op "Namen toegangspunten".

  whatsapp is tijdelijk niet beschikbaar
 • Zorg ervoor dat u de juiste naam van het toegangspunt kiest; anders kunt u de fout niet verwijderen.
 • Wijzig nu de naam van uw netwerktoegangspunt en voer de juiste optie in.

Als de fout hiermee niet is verholpen, probeert u de tweede methode.

Manier 2. Schakel de vliegtuigmodus in en uit op Android

 • Ga naar de instellingen van uw apparaat om de vliegtuigmodus in en uit te schakelen.
 • Selecteer de optie "Netwerk en internet".
 • Schakel in de volgende stap de vliegtuigmodus in en uit.

  whatsapp is tijdelijk niet beschikbaar, probeer het over 5 minuten opnieuw
 • Open daarna je WhatsApp en controleer of het nu goed werkt. Als het probleem zich nog steeds voordoet, raden we u aan uw cachegeheugen te wissen.

Manier 3. Wis WhatsApp Cache

WhatsApp is tijdelijk niet beschikbaar; probeer het over 1 uur opnieuw. Als u deze foutmelding krijgt, zelfs nadat u uw netwerktoegangspunt hebt gewijzigd en de vliegtuigmodus hebt uitgeschakeld, raden we u aan uw cachegeheugen te wissen. Het is vrij eenvoudig; volg de onderstaande stappen om dat te doen.

 • Ga naar de startpagina van uw apparaat en selecteer Instellingen. Tik op Apps en scrol een beetje naar beneden om je WhatsApp te vinden.
 • Open de applicatie en zoek naar de optie Opslag. U zult "Clear Cache" vinden.
 • Wis nu alle cache en start uw apparaat opnieuw op.

Als WhatsApp nog steeds niet werkt, volg dan de vierde manier.

Manier 4. Werk je WhatsApp bij naar de nieuwste

Ga naar de Play Store om je WhatsApp bij te werken. Klik vanaf daar op de optie 'Mijn apps en games'. Klik daarna op de knop "Update". Uw updates zijn binnen enkele seconden klaar. Nadat het proces is voltooid, controleert u of het probleem met de WhatsApp-beschikbaarheid is opgelost of niet.

whatsapp is tijdelijk niet beschikbaar, probeer het over 5 minuten opnieuw

Manier 5. WhatsApp opnieuw installeren

Als de bovenstaande methoden niet voor u hebben gewerkt en u ontvangt nog steeds de WhatsApp tijdelijk niet-beschikbare fout, is de laatste optie herinstalleer je WhatsApp. En om dat te doen, verwijdert u eerst uw oude WhatsApp en gaat u vervolgens opnieuw naar de Play Store. Download vanaf daar de WhatsApp-applicatie, vul alle profielgegevens in en controleer of uw probleem is opgelost of niet.

Dit waren de methoden die u kunt gebruiken om het WhatsApp-probleem op Android op te lossen. Als u dit probleem echter op uw iPhone wilt oplossen, vindt u hieronder de methoden die u kunt proberen.

Deel 3: [Voor iPhone] Hoe te repareren WhatsApp is tijdelijk niet beschikbaar?

Manier 1. Controleer of mobiele gegevens werken

 • Ga naar Instellingen van je apparaat en tik op Mobiel of Instellingen.
 • U ziet de optie "Mobiele gegevens". Scroll een beetje naar beneden en tik op Systeemservices.

  whatsapp is tijdelijk niet beschikbaar
 • Van daaruit kun je zien of het werkt of niet.

Als je dezelfde WhatsApp-bug krijgt, probeer dan methode 2.

Manier 2. Schakel wifi in en uit op je iPhone

U kunt Wi-Fi eenvoudig in- en uitschakelen via de instellingen. Hieronder vindt u de volledige stappen die u kunt volgen.

 • Tik op Instellingen en klik op de optie "Wi-Fi".
 • Schakel de optie uit, zorg ervoor dat de schakelaar niet groen is.
 • Om te controleren of wifi is uitgeschakeld, ziet u een schuine streep die aangeeft dat u het hebt uitgeschakeld.
 • Schakel het nu in en start uw app opnieuw om te controleren of deze werkt of niet.

Manier 3. Schakel de vliegtuigmodus op iPhone in en uit

WhatsApp is tijdelijk 5 minuten niet bereikbaar; wat moet ik doen? U kunt de vliegtuigmodus in- en uitschakelen om dit probleem op te lossen. Ga naar je Instellingen en klik op de AAN/UIT-optie. Op deze manier is de vliegtuigmodus uitgeschakeld. Als deze methode niet voor u heeft gewerkt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want we hebben nog twee andere methoden voor u.

Manier 4. Reset netwerkinstellingen

Hier leest u hoe u de netwerkinstellingen op uw iPhone kunt resetten.

 • Ga naar de instellingen van je apparaat en tik op Algemeen.
 • U ziet de optie "Reset"; Klik Het.

  whatsapp is tijdelijk 5 minuten niet beschikbaar
 • Selecteer daarna 'Netwerkinstellingen resetten'. Met deze methode worden uw netwerken, wachtwoorden en VPN/APN-instellingen opnieuw ingesteld.

Manier 5. WhatsApp verwijderen en opnieuw installeren

Als niets voor u heeft gewerkt, raden we u aan uw app opnieuw te installeren. En je kunt het eenvoudig doen door de App Store te bezoeken. Nadat de applicatie is geïnstalleerd, probeert u het opnieuw en kijkt u of de WhatsApp tijdelijk niet-beschikbare fout is verdwenen of niet.

Goede tips: hoe WhatsApp overzetten naar een nieuwe telefoon?

Als je WhatsApp op Android hebt en het wilt overzetten naar de iPhone, raden we je aan om Tenorshare iCareFone voor WhatsApp-overdracht. Het is een geweldig hulpmiddel omdat je hiermee gegevens van het ene apparaat naar het andere kunt overbrengen. Bovendien kun je chats, mediabestanden, geschiedenis en nog veel meer back-uppen, herstellen en zelfs exporteren. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en draagt ​​gegevens zonder enige beperking over. Als je WhatsApp wilt overzetten naar een nieuwe telefoon, volg dan onderstaande stappen.

 • Downloaden de nieuwste versie van iCareFone en installeer deze op uw computer. Nadat u het hebt gestart, verbindt u de twee apparaten met uw pc en start u het proces.

  whatsapp is tijdelijk niet beschikbaar
 • Opmerking: als je een Samsung-apparaat gebruikt, moet je USB-foutopsporing inschakelen en daarvoor kun je de instructies op het scherm volgen.

 • Maak op het bronapparaat een back-up van de WhatsApp-gegevens door de instructies te volgen. Zorg ervoor dat u alle stappen goed volgt als u alle bestanden wilt behouden. Zodra het proces is voltooid, klikt u op 'Doorgaan'.

  whatsapp tijdelijk niet beschikbaar
 • Nu wordt u gevraagd om uw apparaat te verifiëren en daarvoor moet u uw mobiele nummer invoeren. Klik na het invoeren van de gegevens op de optie "Verifiëren".

  whatsapp is tijdelijk niet beschikbaar iphone
 • U ziet een pop-upbericht op het scherm; klik op de optie "Doorgaan" om het proces te bevestigen. Binnen enkele seconden ontvang je een sms op je mobiel die je in stap 3 hebt ingevuld.

  whatsapp tijdelijk niet beschikbaar iphone
 • Voer de code in en verifieer uw apparaat door op de optie "Verifiëren" te klikken.

  whatsapp is tijdelijk 5 minuten niet beschikbaar
 • In de volgende stap zult u zien dat de app de gegevens op het doelapparaat herstelt. Zorg ervoor dat u bent ingelogd om door te gaan met het proces.

  whatsapp-overdracht
 • Nadat de herstelde gegevens zijn gegenereerd, ziet u de melding "Overdracht succesvol!" bericht op het scherm zodra WhatsApp is overgedragen.

  WhatsApp overzetten van Android naar iPhone

Conclusie

Als u de foutmelding "WhatsApp is tijdelijk niet beschikbaar, probeer het opnieuw over 1 uur" voortdurend ontvangt; geen paniek, want er zijn veel manieren om dit op te lossen. U kunt uw instellingen resetten of de applicatie opnieuw installeren. In als je WhatsApp wilt back-uppen en herstellen, raden we je aan iCareFone te proberen, omdat dit de beste optie op de markt is.

  Updated on 2021-11-16 / Update for  WhatsApp Tips

(Click to rate this post)

(0 votes, average: 5.0 out of 5 )

Join the discussion and share your voice here