WhatsApp-berichten overzetten van iPhone naar Android met 4 eenvoudige manieren

by Maarten Navis   Updated on 2022-03-17 / Update for  WhatsApp Tips

Ik ben een gebruiker die is overgestapt van een iPhone 6s naar een Android-telefoon. Ik wil graag doorgaan met mijn oude WhatsApp-chats op de Android-telefoon. Dus mijn vraag is er een manier om WhatsApp-berichten over te zetten van iOS naar Android?

Heb je hetzelfde probleem als deze vriend? Oude conversies komen niet automatisch met u mee. Gelukkig zullen we proberen een manier te vinden om WhatsApp-chats over te zetten van iPhone naar Android. Ik hoop van uw overstap een prettige ervaring te maken. De volgende gids wordt toegepast om WhatsApp over te zetten van iPhone 12/11/X/8/8 Plus/7/6/6s/5 naar alle Android-apparaten zoals Samsung Galaxy, HTC, Moto, LG-telefoons en tablets.

Als u geen idee heeft welke u moet kiezen, raden we u aan eerst de volgende vergelijkingstabel te bekijken.

Methoden moeilijkheidsgraad Benodigde tijd Slagingspercentage Pluspunten nadelen
WhatsApp-overdracht moeilijkheidsgraadEenvoudig Kort Hoog Eén klik om WhatsApp over te zetten Niet gratis
E-mailchat moeilijkheidsgraadEenvoudig Afhankelijk van de bestandsgrootte Hoog Geen extra software nodig De chats in het bestand kunnen niet worden gelezen door WhatsApp op Android
WhatsApp-back-up moeilijkheidsgraadEenvoudig Afhankelijk van de bestandsgrootte Laag Geen extra software nodig WhatsApp leest geen iCloud-back-ups op Android
Wazzap Migrator Uitgebreid proces Tijdrovend Medium WhatsApp-berichten en bijlagen overzetten Werk niet op WhatsApp 2.18.260 en nieuwere versie

Manier 1: De snelste manier om WhatsApp over te zetten van iPhone naar Android

Is er een eenvoudige manier om WhatsApp-gegevens van iPhone naar Android te verplaatsen? Hier iCareFone-overdracht (iCareFone voor WhatsApp-overdracht) wordt sterk aanbevolen. Laten we eens kijken hoe het werkt.

 • One-stop-oplossing voor WhatsApp-overdracht van iPhone naar Android.
 • Snel WhatsApp iPhone naar Android overdrachtsproces.
 • Gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en eenvoudige lay-out.
 • Alle iPhone- en Android-telefoons worden ondersteund.

Videogids over het overbrengen van WhatsApp van iPhone naar Android

Laten we eens kijken hoe gemakkelijk het is om WhatsApp-berichten over te zetten van iPhone naar Android:

 • Downloaden en installeer iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht) op uw computer en sluit de bron-iPhone en doel-Android op de computer aan.

  hoe WhatsApp-chats over te zetten van iPhone naar Android - iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht)
 • Klik vervolgens op "Overdracht" om het overdrachtsproces te starten. De software maakt een back-up van uw WhatsApp-gegevens op het bronapparaat.

  hoe WhatsApp-berichten over te zetten van iPhone naar Android - iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht)
 • In deze stap moet je het WhatsApp-account verifiëren dat gegevens van het bronapparaat accepteert. Schrijf uw telefoonnummer en landcode op de lijn. Klik vervolgens op 'Verifiëren'.

  WhatsApp-overdracht van iPhone naar Android - iCareFone-overdracht (iCareFone voor WhatsApp-overdracht)
 • Nadat u het WhatsApp-account hebt geverifieerd, genereert de software automatisch de gegevens die op het doelapparaat kunnen worden hersteld.

  hoe WhatsApp over te zetten van iPhone naar Android - iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht)
 • Nadat de gegevens zijn gegenereerd, hoeft u slechts een paar minuten te wachten om de gegevens naar het doelapparaat over te dragen.

  hoe WhatsApp-berichten over te zetten van iPhone naar Android - iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht) iphone whatsapp naar android - iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp C26

Als u de ingewikkelde online overdrachtsoplossingen beu bent, dan:is een goede keuze! En het kan niet alleen chats overzetten, maar heeft ook veel andere handige functies.

Wat iCareFone nog meer voor u kan doen:

Manier 2: WhatsApp overbrengen van iPhone naar Android-telefoon met behulp van e-mailchat

Hier zijn de details van het gratis overzetten van WhatsApp van iPhone naar Android via e-mailchat. Op deze manier kun je eenvoudig je WhatsApp-gegevens naar je Android-apparaat sturen, maar je kunt het niet openen op WhatsApp op je nieuwe apparaat.

 • Ga eerst vanaf je iPhone naar "Instellingen" bij WhatsApp, tik op "Chatinstellingen" en klik vervolgens op "E-mailchat" in de lijst.

 • Selecteer de WhatsApp-geschiedenis die u wilt migreren. Er verschijnt een venster met de tekst "Bij het toevoegen van media wordt een groter e-mailbericht gegenereerd". U hoeft alleen maar op "Zonder media" of "Media bijvoegen" te klikken op basis van uw behoeften.

  hoe WhatsApp over te zetten van iPhone naar Android
 • U kunt het e-mailadres typen en op "Verzenden" drukken.

  WhatsApp overzetten van iPhone naar Android
 • Log in op uw e-mailaccount op uw Android-telefoon, u kunt uw oude WhatsApp-chats bekijken via e-mail vanaf uw nieuwe apparaat. Maar je kunt WhatsApp-gegevens niet synchroniseren met je WhatsApp-applicatie op een Android-apparaat.

Manier 3: WhatsApp overzetten van iPhone naar Android via WhatsApp Backup

Dit deel is bedoeld om u te begeleiden bij het overbrengen van WhatsApp-gegevens van iPhone naar Android via een lokale back-up. Dit is eigenlijk een misleidende methode omdat iPhone-gebruikers een back-up maken naar iCloud terwijl Android-gebruikers Google Drive gebruiken. WhatsApp biedt geen enkele oplossing om WhatsApp over te zetten van iCloud naar Android, zelfs niet bij het opzetten van een nieuwe WhatsApp-installatie.

 • Het eerste dat u hoeft te doen, is een back-up van uw WhatsApp-berichten maken op uw oude apparaat. Aangezien het meest voorkomende probleem van WhatsApp gegevensverlies is.

  Opmerking: als u enkele belangrijke WhatsApp-gegevens bent kwijtgeraakt en zonder vooraf een back-up te maken, raden we u ten zeerste aan om te geven WhatsApp Herstel een gratis poging, waarmee u al uw verloren bestanden binnen een paar seconden terug kunt krijgen.
 • Ga naar "Instellingen" bij WhatsApp vanaf je oude apparaat en klik vervolgens op "Chatsback-up" in de lijst. Je kunt de nieuwste back-up bekijken of handmatig een back-up maken van de WhatsApp-berichten door op "Nu back-uppen" te klikken.

  WhatsApp-overdracht van iPhone naar Android
 • WhatsApp op iPhone verwijderen.

 • Installeer WhatsApp op Android en registreer je originele telefoonnummer op een nieuw apparaat. Er verschijnt een venster met de melding dat "back-up van berichten gevonden" Klik op "Herstellen" en WhatsApp-berichten op de iPhone worden overgebracht naar het Android-apparaat.

  WhatsApp overzetten van ios naar Android

Manier 4: WhatsApp-berichten overbrengen van iPhone naar Android met WazzapMigrator

WazzapMigrator is een tool voor gegevensoverdracht waarmee gebruikers WhatsApp-geschiedenis (teksten en afbeeldingen) van iPhone naar Android kunnen overbrengen. Houd er rekening mee dat WhatsApp een nieuwe versie (2.18.260) heeft uitgebracht die het herstellen van lokale back-ups niet ondersteunt, dus je moet de oudere versie (2.18.248) op Android gebruiken als je deze methode wilt gebruiken.

 • Maak eerst een back-up van uw iPhone met iTunes. Start iTunes en sluit de iPhone aan. Ga dan naar Samenvatting en klik op Nu terug. Vink de optie Back-up versleutelen niet aan.
 • Downloaden iBackup kijker van wizzapmigrator.com en installeer het op uw computer. Voer iBackup Viewer uit en selecteer de iPhone. Selecteer het iOS-apparaat > klik op het pictogram "Ruwe Bestanden" rechtsonder in het menu.
 • Tik nu op de modus "Gratis weergave"> zoek "AppDomainGroup-group.net.whatsapp.WhatsApp.shared". Kies de optie "ChatStorage.sqlite" bestand > selecteer de knop "Exporteren".

  hoe WhatsApp-chats over te zetten van iPhone naar Android
  WhatsApp-chats overzetten van iPhone naar Android met wizzapmigrator - 1
 • Als je de bijlagen moet overzetten, ga dan naar de WhatsApp-map en zoek de Media-map en exporteer deze ook.

  whatsapp back-up iphone naar android
 • Verbind de Android-telefoon met de computer. Sleep de mediamap en het ChatStorage.sqlite-bestand naar de map "Downloaden" van uw Android-telefoon.

  WhatsApp-back-up iPhone overzetten naar Android
 • Verwijder de installatie op het Android-apparaat en download de Wazzap Migrator-app uit de Play Store.
 • Start de app op uw Android-apparaat en het zal ChatStorage.sqlite op het apparaat scannen en detecteren. Selecteer na het scanproces de knop "Afspelen".
 • Installeer de WhatsApp-applicatie opnieuw op het Android-apparaat en selecteer herstellen vanaf back-up.

Veelgestelde vragen over WhatsApp Overdracht van iPhone naar Android

1. Kan ik WhatsApp op iPhone back-uppen naar Google Drive?

Nee. Momenteel maken iPhone-gebruikers een back-up van WhatsApp naar iCloud terwijl Android-gebruikers Google Drive gebruiken. Er is geen manier om WhatsApp-berichten op uw iPhone rechtstreeks naar Google Drive te back-uppen.

2. Hoe zet ik WhatsApp over van iPhone naar Android met Google Drive?

Het spijt ons te moeten zeggen dat het niet werkt als je WhatsApp wilt overzetten van iPhone naar Android met Google Drive. Maar je kunt op de volgende manier een back-up van WhatsApp naar Google Drive maken: Open je WhatsApp > Tik vervolgens op Menu > Instellingen > Chats > Chatback-up > Tik op de optie "Back-up naar Google Drive" en kies de back-upfrequentie.

3. Kan ik WhatsApp overzetten van iPhone naar Samsung?

Natuurlijk kan je dat. Je kunt de eenvoudigste stappen hieronder volgen om WhatsApp over te zetten van iPhone naar Samsung.

 • 1. Start iCareFone en selecteer de functie "WhatsApp Overdracht";
 • 2. Verbind zowel iPhone- als Android-apparaten met pc;
 • 3. Klik op "Overdragen" om WhatsApp-berichten/chats van iPhone naar Samsung over te zetten.

Conclusie

Met de manieren die hierboven worden weergegeven, kunnen we zien dat deze 4 manieren je kunnen helpen om WhatsApp over te zetten van iOS naar Android, maar de onderste drie manieren zijn min of meer gecompliceerd of werken niet. Daarom, iCareFone-overdracht (iCareFone voor WhatsApp-overdracht), back-up en herstel is de beste keuze voor jou. Kom het maar halen!

  Updated on 2022-03-17 / Update for  WhatsApp Tips

(Click to rate this post)

(0 votes, average: 5.0 out of 5 )

Join the discussion and share your voice here