Top 9 manieren om WhatsApp-berichten over te zetten naar iPhone 13/12

by Maarten Navis   Updated on 2022-03-17 / Update for  WhatsApp Tips

Onlangs hebben veel iPhone 13/12-gebruikers die zojuist hun oude Android-apparaten hebben vervangen, me gevraagd hoe ze WhatsApp-berichten van Android naar iPhone kunnen overbrengen. Dus hier ben ik. Ik heb een aantal handige methoden samengevat en hoop dat dit artikel je echt kan helpen.

WhatsApp-overzetten van Android naar iPhone

Deel 1: WhatsApp-berichten binnen enkele minuten overzetten van Android naar iPhone 13/12

Laten we dus beginnen met onze eerste methode om WhatAapp van Android naar iPhone te migreren. Als u op zoek bent naar een handige en probleemloze baan om al uw WhatsApp-berichten te ontvangen, kunt u gebruik maken van Tenorshare iCareFone-overdracht (iCareFone voor WhatsApp-overdracht).

Hieronder staan ​​de stappen om iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht) te gebruiken om WhatsApp van Android naar iPhone te verplaatsen:

 • Installeer de tool op uw computer, sluit uw twee apparaten aan en klik op "Overzetten".

  WhatsApp overbrengen van Android naar iPhone iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht)
 • Vervolgens maakt Tenorshare iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht) automatisch een back-up van uw WhatsApp-gegevens. Klik vervolgens op "Doorgaan".

  hoe WhatsApp-berichten over te zetten naar een nieuwe telefoon iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht)
 • U voert uw telefoonnummer in om het WhatsApp-back-upaccount te verifiëren.

  WhatsApp-chats overzetten van Android naar iPhone iCareFone Transfer (iCareFone voor WhatsApp Transfer)
 • Wacht een paar minuten, je WhatsApp wordt overgezet naar je nieuwe iPhone 13/12.

  WhatsApp-berichten overzetten van Android naar iPhone gratis iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht)
 • Met een paar stappen zet je WhatsApp eenvoudig over van Android naar iOS. Als tool van derden is het krachtiger dan de meeste WhatsApp Transfer-software. Dus probeer het eens?

Deel 2: WhatsApp-berichten overbrengen van Android naar iPhone 13/12 [weinig succes]

Afgezien van het gebruik van iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht), zijn er verschillende andere manieren om WhatsApp-chats over te zetten van Android naar iPhone. Maar het kan zijn dat u niet al uw WhatsApp-berichten ontvangt.

Manier 1. WhatsApp overbrengen van Android naar iPhone door nummer te wijzigen

Gebruik de WhatsApp-functie "Nummer wijzigen" om al uw WhatsApp-berichten veilig te houden.

Stap 1: Plaats uw nieuwe simkaart in uw Android-apparaat en houd tegelijkertijd ook de oude simkaart actief.

Stap 2: Start nu WhatsApp en selecteer "Instellingen> Account> Nummer wijzigen". WhatsApp zal een paar instructies op uw scherm weergeven. Lees ze aandachtig en klik op "Volgende".

Stap 3: U wordt gevraagd om het oude en nieuwe telefoonnummer in te voeren. Zorg ervoor dat u ze correct invoert en klik op "Volgende".

hoe WhatsApp over te zetten van iPhone naar iPhone

Stap 4: Je ontvangt een verificatiecode op je oude nummer. Voer deze code in om het proces te voltooien.

Zodra uw telefoonnummer met succes is gewijzigd, kunt u eenvoudig een back-up maken van uw WhatsApp-berichten en deze eenvoudig op de nieuwe iPhone herstellen.

nadelen:

 • Nummers wijzigen op WhatsApp is geen eenvoudig proces
 • Mogelijk krijgt u te maken met gegevensverlies terwijl u van nummer verandert

Manier 2. WhatsApp overzetten van Android naar iPhone 13/12 via e-mailchat

Je kunt WhatsApp ook overzetten van Android naar iPhone 12 via je e-mailaccount.

Stap 1: Ga naar Whatsapp en open een gesprek dat je wilt bewaren. Klik op het pictogram "Meer" en selecteer "E-mailgesprek".

Stap 2: In het volgende scherm wordt u gevraagd om de mediabestanden op te nemen of uit te sluiten. Aangezien WhatsApp een maillimiet van 20 MB heeft, is het beter om alle mediabestanden uit te sluiten.

Stap 3:U wordt naar uw Gmail-account gevraagd met het "tekstbestand" als bijlage in het gesprek.

Stap 4: U kunt deze e-mail naar uw andere Gmail-accounts sturen of deze als concept opslaan in hetzelfde account zelf.

iphone whatsapp naar iphone overdrachtstool

Nadat je bent overgeschakeld naar de nieuwe iPhone 12, kun je dit tekstbestand gemakkelijk uit concepten halen.

nadelen:

 • Met de functie "E-mailgesprek" kun je maar een paar gesprekken opslaan
 • De WhatsApp-chats worden geopend als tekstbestanden en niet binnen de gebruikelijke WhatsApp-interface

Manier 3. WhatsApp-chats overzetten van Android naar iPhone 12 met chatback-up

Een andere manier om WhatsApp-chats van Android naar iPhone 12 over te zetten, is door de chatback-up te gebruiken. Open eenvoudig WhatsApp op uw Android-apparaat en selecteer "Instellingen> Chats> Chatback-up". Maak een back-up van uw WhatsApp-gegevens naar Google Drive en gebruik hetzelfde account op uw nieuwe iPhone 12 om de berichten te herstellen.

hoe WhatsApp over te zetten van iPhone naar iPhone

Nadelen:

 • U kunt geen lokale back-up gebruiken om gegevens op de iPhone te herstellen, vooral omdat iOS en Android verschillende bestandssystemen gebruiken.

Deel 3: WhatsApp overzetten van iPhone naar iPhone 12 (met beperkingen)

Laten we nu eens kijken naar verschillende oplossingen om WhatsApp-berichten gratis over te zetten van Android naar iPhone.

Manier 1. Hoe WhatsApp-gegevens overzetten van iPhone naar iPhone 12 met iCloud-back-up?

Als je een WhatsApp iCloud-back-up hebt, kun je de onderstaande instructies volgen om WhatsApp-berichten met succes over te zetten van iPhone naar iPhone 12.

Stap 1:Ga eerst op uw oude iPhone naar "Instellingen>Apple ID> iCloud> iCloud Drive". Zorg ervoor dat u zowel de schakelaar naast "Whatsapp" als "iCloud Drive" omschakelt.

Stap 2: Maak nu direct een back-up van uw WhatsApp-gegevens via de app. Start hiervoor WhatsApp en selecteer Instellingen > Chatinstellingen > Chatback-up. Tik op de optie "Nu een back-up maken" en wacht tot het proces is voltooid.

hoe WhatsApp over te zetten van iPhone naar iPhone 12

Stap 3:Om WhatsApp-berichten op uw nieuwe iPhone te herstellen, logt u gewoon in met uw iCloud-account en gaat u naar de App Store om WhatsApp te downloaden. Volg daarna de instructies op het scherm om je Whatsapp-account in te stellen en kies aan het einde voor "Chatgeschiedenis herstellen".

Het enige nadeel van deze methode is dat het alleen werkt als je iCloud-back-up op je oude iPhone had ingeschakeld.

Manier 2. Verplaats WhatsApp-berichten van iPhone naar iPhone 12 met iTunes Backup

Om iTunes te gebruiken om WhatsApp-berichten te herstellen, heb je een pc en de iTunes-app nodig.

Stap 1: Open iTunes op uw Macbook of Windows-pc en verbind de oude iPhone via USB met de pc.

Stap 2: Klik op het tabblad "Samenvatting" op "Nu back-up maken". Zorg ervoor dat u "Deze computer" kiest in plaats van "iCloud"-back-up.

hoe WhatsApp over te zetten van iPhone naar iPhone 13

Stap 3: Verbind nu uw nieuwe iPhone met de pc en klik op "Back-up herstellen". Kies de nieuwste back-up uit de lijst en herstel deze op je iPhone 12.

hoe WhatsApp over te zetten van iPhone naar iPhone 4

Nadelen:

 • iTunes ondersteunt geen selectieve back-up en maakt een back-up van alle gegevens op je iPhone.

Manier 3. WhatsApp-chats overbrengen naar iPhone 12 tijdens het instellen van de iPhone

Als u uw nieuwe iPhone nog moet instellen, kunt u tijdens de installatie zelf eenvoudig gegevens herstellen vanaf de iCloud-back-up. Om dit te doen, moet u iCloud-back-up op uw oudere iPhone hebben ingeschakeld en ook een back-up van uw WhatsApp-gegevens naar iCloud hebben gemaakt.

hoe WhatsApp over te zetten van iPhone naar iPhone 5

Tijdens het instellen van het apparaat kunt u eenvoudig "Herstellen van iCloud" selecteren om de volledige gegevens binnen een paar minuten te herstellen. Als u echter voor deze methode kiest, herstelt iCloud de volledige gegevens en heeft u geen controle over welke gegevens u wilt behouden.

Manier 4. WhatsApp-chats overbrengen naar iPhone 12 met Verplaatsen naar iOS

Verplaatsen naar iOS is Apple's officiële overdrachtstool voor iPhone WhatsApp naar iPhone waarmee gebruikers probleemloos kunnen overschakelen naar hun nieuwe iPhone. U kunt de app gebruiken om al uw inhoud over te zetten van het oude apparaat naar de nieuwe iPhone. "Move to iOS" werkt ook met Android, wat betekent dat je gemakkelijk gegevens van je oude Android-apparaat naar een iPhone kunt overbrengen.

WhatsApp-chats overzetten van Android naar iPhone

Je hebt alleen een wifi-verbinding nodig en "Beweeg to iOS" zet WhatsApp in 3 stappen gratis over van iPhone naar iPhone. Het enige nadeel van deze methode is dat "Move to iOS" geen selectieve gegevensoverdracht ondersteunt. Dit betekent dat je de volledige gegevens van je oude iPhone naar de nieuwere iPhone moet overzetten.

Conclusie

dat is hoe WhatsApp-berichten over te zetten naar nieuwe telefoon. Het is veilig om te zeggen dat iedereen al zijn Whatsapp-gesprekken zou willen hebben tijdens het upgraden van hun smartphones. Het maakt niet uit of je een upgrade naar iPhone 12/12 Pro uitvoert vanaf een Android-apparaat of een iPhone van een oudere generatie, de bovengenoemde trucs helpen je om al je WhatsApp-berichten gemakkelijk over te zetten.

  Updated on 2022-03-17 / Update for  WhatsApp Tips

(Click to rate this post)

(0 votes, average: 5.0 out of 5 )

Join the discussion and share your voice here