Hoe WhatsApp te repareren die geen berichten verzendt op iPhone

by Maarten Navis   Updated on 2022-02-10 / Update for  WhatsApp Tips

Heb je dit probleem ondervonden tijdens het gebruik van WhatsApp – WhatsApp verzendt geen berichten, zelfs nadat je het herhaaldelijk hebt geprobeerd? Als je antwoord ja is en je probeert het op te lossen, dan ben je hier aan het juiste adres. Maar voordat u de oplossingen leert, moet u de reden achter een dergelijk probleem achterhalen. Tenzij u de reden erachter begrijpt, zal het oplossen een ontmoedigende taak zijn. Het probleem is mogelijk ontstaan ​​vanwege een netwerkprobleem of kan te wijten zijn aan een hardwareprobleem met uw iPhone.

We gaan je helpen dit probleem met WhatsApp-berichten op te lossen die niet worden verzonden via dit artikel. Blijf lezen om meer te ontdekken.

Deel 1: Waarom mijn WhatsApp geen berichten verzendt op de iPhone

Meestal kan dit probleem worden veroorzaakt door een slechte netwerkverbinding, onstabiel internet, onvolledig eerste verificatieproces met WhatsApp, onjuist nummer van de ontvanger opgeslagen op uw iPhone, geblokkeerd door de ontvanger, enz. Laten we er wat meer over weten.

1. Slechte netwerkverbinding

Een slechte netwerkverbinding onderbreekt de communicatie met de WhatsApp-server en resulteert waarschijnlijk in een mislukt bericht. Het is niet zeker dat wifi of mobiele data hiervoor een vaste waarde zullen zijn. Soms kunnen ze om verschillende redenen problemen ondervinden.

2. Onvoldoende iPhone-opslag

Wanneer uw iPhone-geheugen bijna vol is, schrikt dit de prestaties van het apparaat af. Dit voorkomt op zijn beurt het verzenden of ontvangen van berichten op WhatsApp. Het heeft altijd de voorkeur om voldoende ruimte op je iPhone te hebben, zodat alle apps inclusief WhatsApp goed werken.

3. Verificatie is niet voltooid

Een andere reden is dat je een nieuw WhatsApp-account op je iPhone instelt, maar het verificatieproces per ongeluk niet voltooit. Met een onvolledige verificatie kun je helemaal geen WhatsApp-berichten verzenden of ontvangen.

4. Geblokkeerd worden door een bepaald contact

We zullen! Dit is iets om je zorgen over te maken, want een oplossing voor dit probleem ligt niet aan jouw kant. Wanneer iemand je nummer heeft geblokkeerd, kun je hem/haar geen WhatsApp-bericht sturen. Controleer of je hun profielfoto, over en statusupdates kunt zien. Zo niet, dan heeft de persoon je zeker geblokkeerd.

Deel 2: Hoe te repareren dat WhatsApp geen berichten verzendt of ontvangt

Nu je de verschillende redenen hebt doorgenomen waarom WhatsApp-berichten niet worden verzonden, is het probleem eenvoudig op te lossen. Hier zijn de meest voorkomende oplossingen voor het gebruik waarvan je je niet langer druk hoeft te maken 'waarom mijn WhatsApp-berichten niet worden verzonden' naar iemand?

1. Controleer het netwerk

Zorg ervoor dat u bent verbonden met een sterke mobiele of Wi-Fi-netwerkverbinding. U kunt de mobiele instellingen controleren en 'Mobiele data' en 'Data-roaming' inschakelen (indien in roaming). Schakel voor wifi-verbinding wifi in en zorg ervoor dat je het juiste wachtwoord hebt gebruikt om verbinding te maken.

netwerk controleren

2. Herstart iPhone

Als WhatsApp nog steeds geen berichten verzendt via mobiele data of wifi, is er mogelijk een probleem met je iPhone. In dat geval kan het probleem worden opgelost door uw iPhone opnieuw op te starten.

  • Voor iPhone 6/6S en ouder/iPad/iPod Touch: Houd de 'Stroom'- en 'Thuis'-knoppen samen ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm oplicht.
  • Voor iPhone 7/7 Plus: Houd de knoppen 'Stroom' en 'Volume omlaag' helemaal ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet.
  • Voor iPhone 8/8 Plus/iPhone X: Klik kort op de knop 'Volume omhoog' en herhaal deze met de knop 'Volume omlaag'. Druk op de 'Stroom'-knop en wacht nu op het Apple-logo.

3. Maak iPhone-opslag vrij

Verwijder ongewenste bestanden en apps van je iPhone en laat het apparaat ademen. Hier ziet u hoe u de opslaggegevens kunt bekijken.

  • Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Gebruik/iPhone-opslag' > 'Opslag beheren'.
  • controleren /optimaliseren-ios/controleren-apparaat-opslag
  • Schrap wat onbelangrijk is.

4. WhatsApp opnieuw installeren

Het opnieuw installeren van WhatsApp op je iPhone kan het probleem 'WhatsApp verzendt geen berichten' voor eens en altijd oplossen. Voordat u het opnieuw installeert, moet u een back-up van WhatsApp lokaal of op iCloud maken.

  • Tik op je startscherm op het 'WhatsApp'-pictogram en houd het vast totdat het wiebelt. Klik daarna op 'X' > 'Verwijderen' > tik vervolgens op de knop 'Thuis'.
  • WhatsApp verwijderen
  • Ga naar 'App Winkel' > downloaden WhatsApp > installeer op je iPhone > stel WhatsApp in > herstel WhatsApp met de recente chatback-up.

5. iPhone Resetten

Als WhatsApp geen berichten op de iPhone ontvangt, kunt u de iPhone resetten en dit probleem oplossen, net als andere iOS-problemen.

Blader door 'Instellingen' op uw iPhone > 'Algemeen' > 'Resetten' > 'Wis alle inhoud en instellingen'.

Verwijder alle data

Deel 3: Beste WhatsApp-beheertool voor iPhone en iPad

Wanneer WhatsApp geen berichten ontvangt / verzendt op de iPhone en u klaar bent met het proberen van alle bovengenoemde oplossingen, blijft er nog één optie over om het probleem op te lossen dat bekend staat als Tenorshare iCareFone. Het zal WhatsApp naar je computer overbrengen en kan er ook selectief een back-up van maken. Later kunt u WhatsApp-berichten herstellen vanaf deze back-up. Dit desktopgebaseerde programma is een alleskunner om verschillende iOS-problemen op te lossen. Gewapend met 6 verschillende tools bestrijdt het een breed scala aan situaties, zoals iOS-prestatieproblemen, vastgelopen iOS-updateproblemen of het overzetten van iOS-apparaatgegevens.

icarefone

Conclusie

We raden Tenorshare iCareFone aan als de meest efficiënte oplossing voor WhatsApp die geen berichten verzendt via mobiele data. Samen met andere iOS-problemen lost en repareert de software moeiteloos problemen met het verzenden van WhatsApp-berichten. We hopen dat u het probleem kunt oplossen na het lezen van dit artikel. Deel uw mening als u dit nuttig vindt.

  Updated on 2022-02-10 / Update for  WhatsApp Tips

(Click to rate this post)

(0 votes, average: 5.0 out of 5 )

Join the discussion and share your voice here