Hoe WhatsApp-status opslaan in Oppo? Hier zijn 3 manieren!

by Maarten Navis   Updated on 2022-03-22 / Update for  WhatsApp Tips

WhatsApp-status verdwijnt automatisch na een verblijf van 24 uur, maar u kunt deze niet opslaan. Het doel van deze functie is om gebruikers in staat te stellen hun leven te delen. Meestal kunnen grappige video's of mooie foto's erg aantrekkelijk zijn. Dus... Voel je je gefrustreerd?

Als u echter een Oppo-apparaat bezit en wilt leren hoe u de WhatsApp-status in Oppo kunt opslaan, hebben we alle belangrijke details onder één dak gebracht. Deze inhoud bevat drie beste manieren om de WhatApp-status op Oppo-apparaten op te slaan.

Deel 1: Top 3 manieren om WhatsApp-status op te slaan in Oppo

Er zijn enkele van de populaire methoden om de WhatsApp-status op te slaan in Oppo A37. Deze drie manieren zullen ook werken voor de andere Oppo-modellen.

Manier 1: WhatsApp-status opslaan in Oppo met Bestandsbeheer

Elke smartphone heeft een standaard File Manager-applicatie waarmee je elk ondersteund bestandstype kunt openen. Je kunt het gebruiken om de WhatsApp-status op Oppo-telefoons op te slaan. Sommige gebruikers weten niet dat WhatsApp de status lokaal opslaat in Bestandsbeheer. Nu zijn de stappen als volgt die u laten weten hoe u de WhatsApp-status in Oppo kunt opslaan:

Open WhatsApp en bekijk de status van de persoon die je wilt bewaren. Dit creëert een tijdelijk bestand voor hetzelfde op de interne opslag.

 • Start de app "Bestandsbeheer" door erop te tikken. Druk nu op het hamburgerpictogram > "Instellingen".
 • Je krijgt veel opties. Tik op "Verborgen bestanden weergeven". Selecteer het en schakel het in.
 • Ga nu naar de interne opslag en tik op "WhatsApp" > "Media" > ". Statussen".
 • Kopieer de foto's of video's die u wilt opslaan en plak ze in de map van uw keuze.

Voor-en nadelen:

 • Geen vereiste om een ​​applicatie van derden te installeren
 • De bestanden in statuten blijven slechts 24 uur staan

Manier 2: Hoe de WhatsApp-status in Oppo op te slaan Een screenshot maken

Het is niet nodig om veel te doen. Het enige wat u hoeft te doen is de status te bekijken en vast te houden door op het scherm te drukken. Maak tegelijkertijd de schermafbeelding met de aan / uit-knop en de volumeknop. Hiermee kun je de status alleen als schermafbeeldingen opslaan, maar ze kunnen worden bijgesneden en opgeslagen op je Oppo-telefoon.

Voor-en nadelen:

 • Je kunt geen video's opslaan door een screenshot te maken

Manier 3: WhatsApp-status opslaan in Oppo met Status Saver (tool van derden)

Als u de statussen niet kunt opslaan met de bovenstaande methoden, is het beter om een ​​tool van derden te kiezen om de statusbeveiliging voor WhatsApp te downloaden. Ze vergemakkelijken de methode om iemands WhatsApp-verhaal op te slaan, en dit is zo vet de gemakkelijkste. Voor Android-gebruikers is dit een ideale manier om een ​​WhatsApp-status op te slaan.

 • Open Google Play Store en downloaden statusbeveiliging voor WhatsApp. Zorg ervoor dat u de juiste en betrouwbare vindt.
 • Nadat je een Story saver voor WhatsApp hebt geïnstalleerd, moet je WhatsApp starten en bekijken wat je wilt opslaan.
 • Voer de story saver uit voor WhatsApp en laat het scannen en de lijst weergeven met alle foto's, video's of GIF's die u in de status hebt bekeken.
 • Selecteer de statussen die u wilt opslaan en druk op downloaden ernaast.

Voor-en nadelen:

 • Een toepassing van derden kan niet veilig zijn om te gebruiken
 • Het scant mogelijk niet alle status van uw WhatsApp-contacten
 • De kwaliteit van foto's en video's komt mogelijk niet overeen met uw verwachtingen

Dit waren dus de populaire methoden om alle WhatsApp-foto's, -video's of -verhalen op een Oppo-telefoon op te slaan. Het is echter een feit dat de meeste mensen de voorkeur geven aan de toepassing van derden. Houd er rekening mee dat de videostatus niet kan worden opgeslagen door een screenshot te maken, daarom kiezen gebruikers voornamelijk voor een story saver voor WhatsApp. Ze moeten de juiste story saver voor WhatsApp downloaden.

Extra tips: WhatsApp-gegevens back-uppen en exporteren van Oppo naar Mac

Als de interne opslag op uw Oppo-apparaat wordt gebruikt, kunt u alle inhoud en gegevens van WhatsApp naar uw Mac exporteren. Elk mediabestand van WhatsApp kan naar een Mac-apparaat worden verzonden met behulp van iCareFone-overdracht (iCareFone voor WhatsApp-overdracht) software. Het helpt ook om ruimte vrij te maken en alle WhatsApp-gegevens binnen enkele minuten naar de Mac te verplaatsen in plaats van één voor één over te zetten. Exporteer de chatgeschiedenis en maak zelfs een back-up van alles of herstel ze.

Hoe deze app werkt, volg de gegeven stappen:

 • Installeer iCareFone Overdracht (iCareFone voor WhatsApp Overdracht) op uw Mac en kies WhatsApp. Klik op "Back-up" aan de linkerkant van de menubalk.

  klik op back-up icarefone whatsapp-overdracht
 • Het back-upproces begint en duurt een paar minuten. Wanneer de back-up is voltooid, klikt u op "Back-up bekijken" om door te gaan naar verdere stappen.

  bekijk back-up icarefone whatsapp-overdracht
 • Klik op het logo dat u wilt overzetten, inclusief berichten, foto's, video's, contacten, enzovoort. Selecteer alle foto's of degene die je wilt en klik op "Exporteren naar computer".

  kies data icarefone whatsapp-overdracht
 • Selecteer de locatie waar u de bestanden wilt opslaan. Maak desgewenst een nieuwe map aan en sla de bestanden daar op. Wacht, en u krijgt het bericht "Exporteren Voltooid".

  kies locatie icarefone whatsapp-overdracht

Conclusie

Weten hoe je de WhatsApp-status in Oppo kunt opslaan, is toegankelijker met de statusbeveiliging-app-download voor Android, maar dergelijke apps zijn in overvloed beschikbaar. Het vinden van de juiste, veilige, veilige en betrouwbare is moeilijk. Als u een Mac-apparaat bezit, waarom niet? exporteer alle WhatsApp-gegevens? Het zal ook de statussen overdragen, dus dit kan een veel betere manier zijn om de status op te slaan.

  Updated on 2022-03-22 / Update for  WhatsApp Tips

(Click to rate this post)

(0 votes, average: 5.0 out of 5 )

Join the discussion and share your voice here